bara

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ρατσιστικά φαινόμενα του Αλβανού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κάτσε...και Ελληνική Πολιτεία

Tου Μάνδαλου Παναγιώτη.
E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.Εδώ και αρκετές ημέρες πολύς λόγος γίνεται για την φωτογραφία του Αλβανού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, με την φανέλα του UCK στο διαδίκτυο. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει στον ποδοσφαιριστή, γιατί αισθάνεται Αλβανός και φυσικά είναι δικαίωμα του. Όπως και δικαίωμα του ήταν, όταν του προτάθηκε η Εθνική Ελλάδος αυτός με διάφορες δικαιολογίες, δεν δεχότανε, μέχρι που του ήρθε η πρόταση στην Εθνική Αλβανίας και την αποδέχτηκε. Δικαίωμα του να αισθάνεται αυτό που είναι. Δεν είναι όμως δικαίωμα του, να τρώει ψωμί και να βγάζει αυτά που η πατρίδα του δεν θα του τα πρόσφερε ποτέ και να υποστηρίζει μια οργάνωση που θέλει τον διαμελισμό αυτής της χώρας που τον φιλοξενεί και τον τρέφει, αλλιώς θα ήτανε έρμαιο της πείνας του. Δεν μπορεί να έχει σαν έμβλημα, επαγγελματίες εγκληματίες που βίαζαν και σκότωναν γυναικόπαιδα λεηλατούσαν τα σπίτια τους και η εν λόγο οργάνωση κατηγορείται για όλα αυτά. Και φυσικά η Ελληνική πολιτεία που αφήνει όπως, πάντα στα τελευταία χρόνια, στις βλέψεις των ξένων αποικιοκρατών, έπρεπε αμέσως να λάβει τα μέτρα της. Ο αποκλεισμός του παίκτη από το πρωτάθλημα και η απέλαση του θα έπρεπε ήδη να έχει επιτευχτεί. Δεν έχει Ελληνική υπηκοότητα, υποθάλπει την Ελληνική κυριαρχία και μάλιστα με την ποιο φρικιαστική εγκληματική οργάνωση, αποτελεί πρότυπο πολλών παιδιών, δεν είναι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα πολλά. Στην ομάδα μπορεί να δινότανε μια χρηματική αποζημίωση για τον παίκτη που έχασε. Αντίθετα η Ελληνική πολιτεία κάθεται και ταλανίζεται. Φανταστείτε λοιπόν εδώ στην Θράκη πόσες ευθύνες έχουν οι Αθηνοκεντρικές κυβερνήσεις με την αδράνεια τους και πόσο λίγο ευθύνεται το Τουρκικό προξενείο που απλώς κάνει την δουλειά του εισπράττοντας της αδράνεια της Κεντρικής εξουσίας που αφήνει ανεξέλεγκτους τους πράκτορες να κάνουν την δουλειά τους. Μετά πολύ σωστά επέβαλε τιμωρία στον Κατίδη της ΑΕΚ για τον ναζιστικό χαιρετισμό, ένας χαιρετισμός που όταν γινότανε επί Γερμανών κόστισε 700.000 Ελληνικές ζωές. Γιατί τόση επιείκεια στον Αλβανό.
Αλλά ας δούμε με δύο λόγια και την ιστορία της Αλβανίας αφού ο μεγαλύτερος ήρωας τους είναι ένας Έλληνας αλλά και τι είναι το UCK.
Του λόγου το παράλογο, είναι ότι η περιοχή δεν είχε ποτέ δική της εθνική ταυτότητα και φυσικά οι μύθοι όπως το παράδειγμα των Σκοπίων ήρθαν μετά το 1820 που ήθελαν να απελευθερωθούν από την Τουρκική αυτοκρατορία. Μέχρι τότε αποτελούσαν επαρχίες των Ελλήνων, της αυτοκρατορίας του Μ. Αλέξανδρου, της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής,ενώ μετά την κατάρευση του Βυζαντίου στην περιοχή γύρω στα 1200 ήτανε μέρος της Βουλγαρικής και της Σερβικής επικράτειας και μετέπειτα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ποτέ δεν είχαν εθνική ταυτότητα και να φανταστούμε ότι ο μεγάλος ήρωας τους και αναμορφωτής τους ήταν ο Γεώργιος Καστριώτης, γεννημένος στην τώρα Αλβανία, με πατέρα τον Ιωάννη Καστριώτη, μέλος της γραικικής κοινότητας και η μητέρα του ήταν Σέρβα, κόρη άρχοντα της Σερβίας. Ο Γεώργιος Καστριώτης δόθηκε σαν όμηρος στην Κωνσταντινούπολη στον Σουλτάνο και εξισλαμίστηκε, ενώ μορφώθηκε στην Αδριανούπολη. Στην ενηλικίωση του δόθηκε το όνομα Ισκεντέρ (Μ. Αλέξανδρος) και ο τίτλος του Πασά. Έτσι οι Αλβανοί, που εν τω μεταξύ είχαν μουσουλμανοποιηθεί τον μετέτρεψαν σε Σκεντέρμπεη, από τα δύο ονόματα του. Οι Αλβανοί ήταν μισθοφορικός στρατός των Τούρκων, Τουρκοαλαβανικά ασκέρια και μάλιστα από τους ποιο μοχθηρά τάγματα των Τούρκων μετά από τους Γενίτσαρους και όπου πήγαιναν, πίσω τους άφηναν μόνο στάχτες, πτώματα και λεηλατημένα χωρία και πόλεις, ενώ από τον Σουλτάνο χρησιμοποιούτανε μόνο για αποστολές που ήταν επικίνδυνες για τον στρατό του. Γνωστότερος Αλβανός, για την μοχθηρότητα του και για την βαρβαρότητα του ήταν ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων. 
Εδώ μπορούμε να πούμε, για τους Αλβανούς, ότι ο ποιο μεγάλος τους ήρωας είναι Έλληνας και θα έπρεπε να αισθάνονται περήφανοι ότι κάποιος ξύπνιος τους αφύπνισε. Γιατί οι άλλοι οι δικοί τους το μόνο που κάνανε ήτανε να προσκυνάνε τον κάθε κατακτητή και να έχουν το καλύτερο όνομα συνώνυμο της βαρβαρότητας και της βλοσυρότητας και ης μοχθηρότητας. 
Και ας δούμε τι είναι το UCK. Αυτή η παραστρατιωτική οργάνωση που έλαβε μέρος σε όλους τους εμφύλιους πολέμους που αιματοκύλησαν την πρώην Γιουγκοσλαβία είναι μια οργάνωση άκρως εθνικιστική που σκοπό έχει την ίδρυση της Μεγάλης Αλβανίας, διεκδικώντας μέρη και τοποθεσίες που κατά την γνώμη τους είναι Αλβανικές. Έτσι στον πόλεμο του Κοσσόβου έπαιξε καθοριστικό λόγο για την διαμόρφωση της αποσταθεροποίησης και της έναρξης του πολέμου με τα γνωστά αποτελέσματα ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου. Είναι εξοπλισμένος με ελαφρύ και βαρύ οπλισμό και σκοπό έχει να συνδράμει στην εξέγερση των Αλβανών εναντίον των καταπατητών των εδαφών τους. Βέβαια εδώ μπορούμε να πούμε, ότι διεκδικούνε την Ήπειρο, όπως και την Βόρεια Μακεδονία, όπως οι Σκοπιανοί για το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας που ποτέ δεν υπήρξε. Τώρα πως μπορούνε να διεκδικούν τμήματα της Ελλάδος, όταν όλη η Νότιος Αλβανία και μάλιστα η παράκτιος και η ποιο αναπτυγμένη περιοχή, υπάρχει Ελληνική μειονότητα που πολλές φορές είναι πλειοψηφία αυτό είναι άλλο ευαγγέλιο όπως θα λέγαμε. Το UCK στις τάξεις του έχει πολλούς αιμοσταγείς μπορούμε να πούμε ….στρατηγούς ενώ ευθύνεται για όλες τις βαρβαρότητες που τελέστηκαν στον πόλεμο του Κοσσόβου και σχετίζονται με πυρπολίες εκκλησιών, βιασμούς γυναικών και εκτελέσεις γυναικόπαιδων. Μια εθνικιστική παραστρατιωτική οργάνωση; Ή μήπως αιμοσταγείς δολοφόνοι που στο όνομα του εθνικισμού κατορθώνουν να ληστέψουν κλέψουν και αποσταθεροποιήσουν περιοχές που θα ελέγχουν όπως παλιά διάφοροι κλέφτες και φυσικά όλοι αυτοί που τους ακολουθούν σχετίζουν την καλοπέραση τους από τον λεηλατημένο πλούτο των άλλων λαών.
Και ας επανέρθουμε στα δρώμενα. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ αισθάνεται Αλβανός και είναι δικαίωμα του. Μπορεί να παίζει στην Ελλάδα και ας προτίμησε την Αλβανία όταν του ζητήθηκε η συμμετοχή στην Ελληνική Εθνική. Βέβαια αν έχεις μυαλό και είσαι επαγγελματίας με την Αλβανία δεν θα δεις ποτέ Μουντιάλ ή Ευρωπαϊκό. Αλλά πολλές φορές ο επαγγελματισμός και πολύ σωστά είναι διαφορετικός από το πώς αισθάνεσαι. Και αυτό μπορώ να το πω γιατί για χρόνια που ήμουνα στην Ιταλία μου λέγανε γιατί δεν παίρνω Ιταλική υπηκοότητα. Η απάντηση ήτανε . Είμαι Έλληνας, Ευρωπαίος πολίτης και μου αρκεί. Και φυσικά ποτέ δεν εκφράστηκα εναντίον του Ιταλικού κράτους για την υπηκοότητα ή άλλες ενέργειες το οποίο και ευχαριστώ. Βέβαια στις απεργίες κατέβαινα με τους Ιταλούς συναδέλφους αλλά δεν έχει να κάνει τίποτα με το Ιταλικό κράτος και την συνάφεια του. Μακάρι να είχαμε και πολιτικούς σαν τον Κάτσε που θα έβαζαν πάνω από το προσωπικό τους κέρδος την πατρίδα τους, αλλά το να εμφανίζεσαι με μπλούζα επαγγελματιών εγκληματιών και αποσταθεροποιητικών στοιχειών που απειλούν την χώρα που σε τρέφει …είναι σαν να φτύνεις στο ψωμί σου ….και το ψωμί είναι ιερό σε όλες τις θρησκείες και είσαι άξιος της μοίρας σου.
Υ.Γ. Δεν θα συμφωνήσω με αυτά που γίνονται εκ μέρους ομάδων πολιτών που βρίσκονται σε πολιτικά και ποδοσφαιρικά στρατόπεδα. Εδώ είναι η παράνοια του πράγματος. Ένας εθνικιστής Αλβανός άναψε σχεδόν εμφύλιο πόλεμο μέσα στην Ελλάδα. Οι ανεγκέφαλοι πρέπει κάποτε να σκεφτούν και το κράτος να γίνει κράτος με νόμους. Όχι να σφαγιάζει με φορολογία και πείνα τους Έλληνες και να αφήνει ανεξέλεγκτους τους ξένους. Εξ άλλου ο σημερινός πρωθυπουργός επί υπουργίας Μητσοτάκη άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία. Εκεί υπάρχει Ελληνικό στοιχείο που το προδίδουμε και δεν κάνουμε τίποτα για αυτούς που μας προδίδουνε μέσα στο ίδιο μας το κράτος….. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και πόσο θα φτάσουμε ποιο κάτω με αυτό το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου