bara

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Που βρίσκονται σήμερα οι πελαργοί που ξεκίνησαν τον Δεκαπενταύγουστο από το Δέλτα του Έβρου

Οι πελαργοί συνεχίζουν το ταξίδι τους… Όπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης (www.evros-delta.gr) στην εφαρμογή «Το ταξίδι των πελαργών» 5 πουλιά βρίσκονται ήδη στην Αφρική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πελοπίδας, η Νένη, η Λίνα και η Σύλβια βρίσκονται στα σύνορα του Σουδάν με το Τσαντ έχοντας καλύψει ήδη απόσταση μεγαλύτερη των 4.000 χιλιομέτρων! Ο Πέτρος βρίσκεται στο εσωτερικό του Σουδάν, ενώ η Βασιλεία ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Σαουδικής Αραβίας. Ο Σοφοκλής βρίσκεται στην χερσόνησο του Σινά, ενώ ο Σπίθας παραμένει στο Ισραήλ.
Δυστυχώς, ο Δημήτρης και ο Ηρακλής δεν τα κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, καθ’ότι βρέθηκαν νεκρά από το Ινστιτούτο Max Planck, αφού για μέρες έδειχναν ότι βρίσκονταν στο ίδιο σημείο. Ο πρώτος βρέθηκε νεκρός μαζί με άλλους 6 πελαργούς, 50 χιλιόμετρα ανατολικά του Τσανάκαλε στην Τουρκία, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε 250 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σμύρνης. Τα πουλιά φαίνεται να πέθαναν από ηλεκτροπληξία. Τα στοιχεία αυτά, αν και δυσάρεστα, είναι πολύτιμα για την προστασία του είδους αφού μέσω των πομπών μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πουλιά κατά τα μεταναστευτικά τους ταξίδια.
Ελπίζουμε τα υπόλοιπα 8 πουλιά να καταφέρουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Γιάννης Φακριάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου