bara

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημερωτική συνάντηση στελεχών του Αγωγού ΤΑΡ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ενημερωτική συνάντηση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, στελέχη της Διοίκησης του Ελληνικού Τμήματος του Αγωγού ΤΑΡ, με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους της περιοχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.Από πλευράς του Αγωγού ΤΑΡ παραβρέθηκαν οι κ.κ. Στάθης Θεοδωρόπουλος, Κώστας Τσιρίκης και Γιώργος Χατζηδάκης.
Από την πλευρά των υπευθύνων του TAP έγινε συνολική παρουσίαση του έργου με έμφαση στην σκοπιμότητα κατασκευής, στη γεωστρατηγική σημασία για τη χώρα μας, στα οφέλη και στις προοπτικές που ανοίγονται για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αλλά και στα βασικά χαρακτηριστικά του αγωγού.
Ακολούθησε εκτενής διάλογος αναφορικά με την δυνατότητα πρόσβασης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε φυσικό αέριο, τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων, την απασχόληση τοπικού εργατικού και τεχνικού δυναμικού αλλά και στα ενδεχόμενα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ευχαρίστησε τα στελέχη του TAP για την επίσκεψή τους και τόνισε για μια φορά ακόμη ότι σε Περιφερειακό επίπεδο προσδοκούμε οφέλη από την κατασκευή του αγωγού, αναζητούμε τις μελλοντικές προοπτικές και υποστηρίζουμε τις προστιθέμενες αξίες που θα προκύψουν.
Όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά «θεωρούμε ότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα η μεταφορά του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να δούμε και τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας μας, τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις αποζημιώσεις, καθώς και την ανταποδοτικότητα που θα έχουμε. Πιστεύω πως θα υπάρξει ένας καλός δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας για να φτάσουμε σ’ ένα αποτέλεσμα που να δημιουργεί κοινωνική συναίνεση».
Σημειώνεται ότι η κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσει το 2015 και η μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν θα αρχίσει το 2019. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Αυγούστου δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2013, ενώ παράλληλα έχει κατατεθεί πλήρης μελέτη περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου