bara

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο "Βυσσινόκηπος" του Αντόν Τσέχωφ στις 9-11 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης σε 3 νέες παραστάσεις με τον "ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟ" του Αντόν Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη το Σάββατο 9, Κυριακή 10 & Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 20:30 στις Αποθήκες ΕΑΣ (Τέρμα Ρόδου). Εισιτήριο 8 ευρώ (στην προπώληση συμπεριλαμβάνεται και το πρόγραμμα
δωρεάν) Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε με το 6940580180.
Μας το ζητήσατε με ενθουσιασμό, ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού και ξαναπαίζουμε το έργο για όσους δεν το είδαν αλλά και για όσους θέλουν να το ξαναδούν.
Παίζουν:
Φίρς: Νίκος Μαστρογιαννίδης
Λιουμπόβ Αντρέγεβνα: Καίτη Μακρή
Λεονίντ Γκάγεφ: Γιώργος Δεληγεωργάκης
Γερμολάι-Αλεξέιτς Λοπάχιν: Περικλής Τουτουκτσής
Σαρλότα: Κική Τσακαλδήμη
Γιάσα: Σίμος Γραμμένος
Γεπιχόντωφ: Ίωνας Χατζούδης
Πίστσικ: Κώστας Δμητριάδης
Περαστικός: Κωνσταντίνος Παπαγιάννης
Ντουνιάσα: Ειρήνη Σαμδανίδου
Άνια: Αλεξάνδρα Στεργιάνη
Βάρια: Βικτώρια Καριπίδου
Σταθμάρχης: Θοδωρής
Σημείωμα σκηνοθέτη:
Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης παρουσιάζει το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος».
Μια οικογένεια, κάτω από το βάρος των δανείων, πτωχεύει χάνει την περιουσία της, το σπίτι της, το βυσσινόκηπό της. Έργο επίκαιρο όσο ποτέ αφού όλοι είμαστε καθημερινοί μάρτυρες εκποίησης δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Το τέλος μια εποχής και το ξεκίνημα μιάς άλλης.
Το θέατρο, εκεί που αποτυγχάνει η πολιτική, γεννά ιδέες δημιουργεί ελπίδα και προοπτική, προσφέρει μέσω της αισθητικής και της συναισθησίας μιαν ανάλυση για τον άνθρωπο και την κοινωνία, εκπαιδεύει και βοηθά το κοινό για την καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση της ζωής μέσω της ποίησης και με τη συνείδηση ισχυροποιεί τη δημοκρατία. Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης, πάντα σταθερό στη βασική του συνισταμένη να είναι χρήσιμο στην κοινωνία που απευθύνεται, με την επιλογή του «Βυσσινόκηπου» συνεχίζει τον διάλογο με το κοινό της Αλεξανδρούπολης με ένα θέαμα υψηλής αισθητικής, με μια παράσταση που θέτει ερωτήματα όσον αφορά στην εκποίηση της περιουσίας, την κατάρρευση των ανθρωπίνων σχέσεων, καθώς και ερωτήματα σχετικά με την πραγματική περιουσία του ανθρώπου που είναι οι αναμνήσεις, τα όνειρα, τα αισθήματα και η προοπτική.
Γιώργος Ζαμπουλάκης
Σκηνοθέτης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου