bara

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Στρατηγική Συμμαχία δυο κορυφαίων παγκοσμίως επιχειρηματικών κολοσσών με την Dasteri AE

Το ενδιαφέρον δυο κορυφαίων παγκοσμίως επιχειρηματικών κολοσσών επενδύσουν στη Ελλάδα συνάπτοντας στρατηγική συμμαχία με μια θρακιώτικη εταιρία διατύπωσαν στον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου το αφεντικό των αμερικανικών εταιριών, «Hilux» και «Sound off Sign al», Markt Litke και ο διευθυντής μάρκετινγκ του κινεζικού ομίλου Foxconn, EricCho.Οι εκπρόσωποι των δυο επιχειρηματικών ομίλων που είχαν το 2012 κύκλο εργασιών 108,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέπτυξαν στον υπουργό το επενδυτικό τους πλάνο για συνεργασία με την ελληνική κατασκευαστική εταιρία φωτιστικών Dasteri AE η οποία δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της «Dasteri AE», Γιάννης και Βασίλης Δαστερίδης, η εταιρία των οποίων θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλου του επενδυτικού πλάνου της «Hilux» και της «Foxcomm» στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.
Σε πρώτη φάση συμφωνήθηκε η δημιουργία από την Dasteri ενός servicepoint για τα προϊόντα των Hilux και Foxconn σε όλη την Ευρώπη, είτε αυτά έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ είτε στην Ασία. Στο πρώτο στάδιο οι ανάγκες του service point θα ικανοποιούνται από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της βορεοελλαδικής εταιρίας στην Αλεξανδρούπολη, ενώ με την αύξηση της ζήτησης θα ξεκινήσει η υλοποίηση μια νέας επένδυσης στη Θεσσαλονίκη που μπορεί να ξεπράσει τα 20-30 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου service point αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 στην έκταση που έχει ήδη αγοραστεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου. Η αρχική επένδυση για τη δημιουργία του εργοστασίου εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 3 εκατ.- 5 εκατ. ευρώ, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Καράογλου, η Πολιτεία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου οι σχετικές άδειες να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν. «Έχουμε ανάγκη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τα κεφάλαια για την επένδυση υπάρχουν, η παγκόσμια αγορά είναι ανοικτή σε τεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και είναι πολύ σημαντικό ότι εκπρόσωποι δυο επιχειρηματικών κολοσσών δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης και πρόσθεσε πως η παρουσία των εκπροσώπων των δυο εταιριών στην Ελλάδα «αποδεικνύει στην πράξη ότι η Μακεδονία και η Θράκη είναι πραγματικά ένας ελκυστικός προορισμός για επενδυτές». Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου «στρώνουμε κόκκινο χαλί σε αυτούς που έρχονται να επενδύσουν, γιατί στη δύσκολη ώρα που περνά ο τόπος μας, είναι πολύ σημαντικό να γίνονται παρόμοιες επενδύσεις, οι οποίες μας βοηθούν να ξεπερνάμε τα κοινωνικά προβλήματα και ειδικότερα αυτό της ανεργίας, που ταλανίζει τη Β. Ελλάδα».
Η Dasteri
Η Dasteri δραστηριοποιείται από το 1975 στην κατασκευή φωτιστικών στοιχείων για αυτοκίνητα και τα τελευταία χρόνια στα συστήματα εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού για δημόσιους χώρους (έχει αναλάβει έργα σε 25 δήμους) και μεγάλους καταναλωτές, με την τεχνογνωσία των δύο ξένων εταιριών. Μεταξύ των πελατών της περιλαμβάνονται αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Mercedes, Ford, Renault και Volvo, που χρησιμοποιούν προϊόντα της βορειοελλαδικής εταιρίας στα φωτιστικά σώματα των οχημάτων τους. Με έδρα την Αλεξανδρούπολη, η Dasteri ΑΕ είναι σήμερα η μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής φωτιστικών σωμάτων, τεχνολογίας LED. Ο όμιλος Δαστερίδη διαθέτει δύο εταιρίες στην Αλεξανδρούπολη και μία στην Κωνσταντινούπολη, με συνολικό τζίρο της τάξης των 26 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου