bara

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Έβρου "Τα Αρχιτεκτονικά Χριστούγεννα"

Ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Έβρου σηματοδοτεί μια νέα αρχιτεκτονική πραγματικότητα στον τόπο μας με ποικίλες δράσεις την περίοδο των εορτών.
Στη προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη πολη επιλέγουμε για την έναρξη των δραστηριοτήτων έναν ‘ εγκαταλειμμένο ’ πεζόδρομο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, το στενό Λεονταρίδου. Στόχος του συλλόγου είναι να δημιουργήσει σταδιακά ένα ποιοτικό πλάνο για ολόκληρη την πολη διαλέγοντας κάθε φορά μια διαφορετική περιοχή προς ανάδειξη.
Ο ΣAE σχολιάζει την αστική δόμηση της πόλης με την τοποθέτηση ενός χωροδικτυώματος θέλοντας να μετατρέψει το ΄΄πέρασμα΄΄ αυτό σε έναν βιώσιμο πεζόδρομο με δικό του χαρακτήρα.
Υποδεχόμαστε επίσης όλους τους ‘’μικρούς αρχιτέκτονες’’ για να δημιουργήσουμε μαζί την χριστουγεννιάτικη μακέτα της πολης και να μάθουμε για την αρχιτεκτονική μέσα από το παιχνίδι.
H εκδήλωση αυτή θα φέρει κοντά αρχιτέκτονες και πολίτες ευελπιστώντας να θεσει τις βάσεις για μια νέα αρχιτεκτονική πνοή στην περιοχή.
Ελάτε λοιπόν να γνωριστούμε, να περπατήσουμε ένα διαφορετικό πεζόδρομο, να βιώσουμε ένα αρχιτεκτονικό δρώμενο κ να κάνουμε μια ευχή για την πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου