bara

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Επαφές και ομιλία Γεροντόπουλου στην Αρμενία

Μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα για την Ελλάδα και την 
Τουρκία, διεξήχθη στο Ερεβάν της Αρμενίας η 29η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός πολύ θερμά από την πλευρά των
διοργανωτών Αρμενίων, μια και οι δυο χώρες έχουν διαχρονικά άριστες σχέσεις. Κι όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και επειδή οι Αρμένιοι δεν ξεχνούν ότι ο κ.Γεροντόπουλος ως Ευρωβουλευτής πρωτοστάτησε πριν από χρόνια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γι' αυτό άλλωστε και τον είχαν τιμήσει το 2008. 
Ο κ.Γεροντόπουλος στην ομιλία του κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου, τόνισε μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στην συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου και θα συνεχίσει να το κάνει με την ίδια αποτελεσματικότητα. Υπήρξε εξάλλου από τους πρωτεργάτες και τους βασικούς υποστηρικτές της συγκεκριμένης προσπάθειας".
Αντίθετα, εντελώς διαφορετικά ήταν τα πράγματα για τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου Νταβούτογλου και την Τουρκία, αφού έγινε δεκτός με διαδήλωση εκατοντάδων Αρμενίων έξω από το ξενοδοχείο. Διαμαρτύρονταν για την γενοκτονία των προγόνων τους από τους Τούρκους και την μη αναγνώριση της από αυτούς. Κάτι που μάλλον τον εκνεύρισε, αφού μετά την ομιλία του αναχώρισε αμέσως από την Αρμενία. Κι αυτό μόνο θετικά δεν σχολιάστηκε απ' τους εκπροσώπους των υπόλοιπων χωρών.
Ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε στη συνέχεια το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Brusov, όπου φοιτούν περίπου 110 Αρμένιες στην πλειοψηφία τους μαθαίνοντας την γλώσσα μας. Συναντήθηκε με την Πρύτανη, τους καθηγητές και συζήτησε για αρκετή ώρα με τις φοιτήτριες του συγκεκριμένου τμήματος. Στη συνέχεια είχε συνάντηση στα γραφεία της ελληνικής πρεσβείας με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, από τους οποίους άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου