bara

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ Βάτραχοι του Αριστοφάνη 26 και 27/2 στην Αλεξανδρούπολη

Η γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, διασκευασμένη από την θεατρολόγο-ηθοποιό Μόνικα Αϊβάζογλου. Προβάλλει – προτείνει με ψυχαγωγικό τρόπο στους νέους και τα παιδιά την ενασχόλησή τους με τις καλές τέχνες και τα γράμματα, μακριά από τα τηλεοπτικά και άλλα σκουπίδια που πολιορκούν τη σύγχρονη ζωή. Η παράσταση διατηρεί την κλασική φόρμα στα κουστούμια, τα σκηνικά και γενικότερα στο ύφος, αποφεύγοντας ηθελημένα «βίαιους» εκσυγχρονισμούς.
Τα πολιτικά-οικονομικά δεδομένα, όπως τα ψηφίσαμε όλοι, μας οδήγησαν στην απαξίωση των γραμμάτων και των τεχνών. Η ανικανότητα των νέων δημιουργών να «φωτίσουν»τον κόσμο, οδηγεί το θεό Διόνυσο στον Κάτω Κόσμο. Φέρνει πίσω έναν από τους πρώτους δημιουργούς της τέχνης, τον Αισχύλο. Περνά από πολλές περιπέτειες. Ξεχωριστή μοναδική σκηνή ο δικαστικός αγώνας μεταξύ του Ευριπίδη και του Αισχύλου, αφού ο Σοφοκλής δε συμμετέχει με τη θέλησή του. Στον πρωτότυπο δικαστικό αγώνα μεταξύ των δύο ποιητών μάχονται οι μοντέρνες προοδευτικές ιδέες του Ευριπίδη για την ενόραση του μέλλοντος και οι ιδέες του Αισχύλου, που υπήρξαν θεμέλιο για την ανάπτυξη της σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου. Η παράσταση παρουσιάζεται με τη συμμετοχή του ρεμπέτη τραγουδιστή ΑΓΑΘΩΝΑ και της ορχήστρας του.
Η παράσταση διακρίνεται για το διαδραστικό της χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, επιλέγονται μαθητές που συμμετέχουν σε σημεία αιχμής της δράσης.
Παράλληλα στο τέλος της παράστασης πραγματοποιείται για τους νέους θεατές ημίωρη συζήτηση –ανάλυση των επαγγελμάτων που απορρέουν από το θέατρο. Σκοπός μας, η απομάκρυνση από τα «τηλεοπτικά μοντέλα» σαν πρότυπα επαγγελματικών «προορισμών».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Διασκευή: Μόνικα Αϊβάζογλου. Σκηνοθεσία: Στέλιος Αμανατίδης.
Σκηνικά: Σάκης Μαρκόπουλος. Κουστούμια: Μάγδα Νίκου. Μουσική: Χρήστος Φωτόπουλος
Τεχνικοί Σκηνής: Γιάννης Βασιλειάδης – Γιώργος Ράπτης .Φωτισμοί :Σάκης Παπαδόπουλος.
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Στέλιος Αμανατίδης, Γιάννης Κετικίδης, Στέλιος Σταυρίδης, Κώστας Μόνας, Κυριάκος Κατέχης, Ανθή-Δήμητρα Ροροπούλου, Καλλιόπη Σαβρανίδου, Αγγέλα Χατζηβασιλειάδου.
Χρόνος-Tόπος Παρουσίασης:. 26 και 27 Φεβρουαρίου, Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης ή μετά από συνεννόηση σε χρόνο και χώρο της επιλογής σας.(Πνευματικά κέντρα, αίθουσες εκδηλώσεων κ.α)
Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ(χωρίς τη συμμετοχή του ΑΓΑΘΩΝΑ).
Για το θέατρο,Στέλιος Αμανατίδης
6947244220

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου