bara

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

6/1/2014. Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη


Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων του 2014 εορτάσθηκε πανηγυρικά στην Ιερά Μητρόπολη μας, σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας. Την Δευτέρα το πρωί τελέσθηκε σε όλους τους Ναούς της
Μητροπόλεως η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου με τον Μέγα Αγιασμό.Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρόντων των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού με τον Μητροπολίτη μας να αγιάζει το εκκλησίασμα. Ακολούθησε η λιτανεία μέχρι το λιμάνι της πόλεως όπου τελέσθηκε ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων. Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν σε πλήθη Αλεξανδρουπολιτών να παρακολουθήσουν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα θαλάσσια ύδατα του Θρακικού Πελάγους. Περίπου 30 κολυμβητές βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Τελικά τον Σταυρό έπιασε ο Ιωάννης Ιακωβάκης ο οποίος έλαβε ως δώρο από τον Μητροπολίτη μας έναν επιστήθιο σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι κολυμβητές από ένα αναμνηστικό δώρο.
Μετά το πέρας του καθαγιασμού των υδάτων η πομπή επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου έγινε η απόλυση της Λειτουργίας και όλος ο κόσμος πέρασε να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και να λάβει την ευλογία του Επισκόπου μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου