bara

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων για το Δέλτα του Έβρου

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου γιορτάστηκε από το Φορέα Διαχείρισης η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στην Καππαδοκική Εστία στην Αλεξανδρούπολη. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην αξία που έχουν οι υγρότοποι για τη γεωργία.Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικού και συμμετείχαν σε αυτή περίπου 200 μαθητές από πέντε σχολεία της περιοχής της Αλεξανδρούπολης.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε: παρουσίαση Powerpoint με θέμα «Δέλτα Έβρου και γεωργία»,χειροτεχνίες, εκπαιδευτικά παιχνίδια και μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο «Εν πτήση» από τη Σκηνή Δράσεων Τέχνης Χορού.
Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες, κατανόησαν το μήνυμα της ημέρας (το γεγονός δηλαδή ότι το Δέλτα Έβρου είναι πολύ σημαντικό, καθώς φιλοξενεί πολλά και σπάνια είδη πουλιών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει γόνιμο έδαφος για τους αγρότες της περιοχής) και ελπίζουμε πως θα το μεταδώσουν στις οικογένειές τους και σε όλη την τοπική κοινωνία.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Καππαδοκών Νομού Έβρου «Οι Τρεις Ιεράρχες» για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου τους, τη Σκηνή Δράσεων Τέχνης Χορού για το εντυπωσιακό και εκπαιδευτικότατο δρώμενο που μας χάρισαν, καθώς και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.
Ελένη Μακρυγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου