bara

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Eκδήλωση στις 6/2 στην Αλεξανδρούπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Το Δέλτα του Έβρου και γενικότερα οι υγρότοποι έχουν μεγάλη αξία για τη φύση, την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Οι λειτουργίες και αξίες τους είναι πολλαπλές, πολύπλοκες και πολύτιμες.
Ιδιαίτερη αξία έχουν οι υγρότοποι για τη γεωργία. Μεγάλο κομμάτι των υγροτόπων χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια, καθώς οι υγρότοποι είναι γόνιμες περιοχές και διαθέτουν άφθονο νερό για άρδευση.
Τονίζοντας τις αξίες των υγροτόπων για την άγρια ζωή και για τη γεωργία, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου θα γιορτάσει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στηνΚαππαδοκική Εστία, στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του Δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες (8.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.) και θα περιλαμβάνει προβολή με το θέμα της γιορτής (η αξία των υγροτόπων για τη γεωργία), εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες, καθώς και χορευτικό δρώμενο με τίτλο «Εν πτήση» από την Σκηνή Δράσεων Τέχνης Χορού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Καππαδοκών Νομού Έβρου «Οι Τρεις Ιεράρχες» και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στο τηλέφωνο: 25510 61000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου