bara

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Για την ευλογιά στην Θράκη "Πιθανό Σαμποτάζ λόγω Πάσχα"

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕ
ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΞΑΝΘΗΣ, ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;»
Και ξαφνικά, επανεμφανίστηκε ο εφιάλτης της ευλογιάς, ο οποίος έχει ήδη, από το περασμένο καλοκαίρι, αφανίσει δεκάδες χιλιάδες αιγοπρόβατα της Θράκης.
Δημοσίευμα της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας xanthitimes.gr, αναφέρεται σε σοβαρότατες υποψίες των κτηνοτρόφων της Ξάνθης, ότι ενδεχομένως παίζεται με σαμποτάζ, ένα χοντρό παιγνίδι, για να κερδίσουν συμφέροντα της αγοράς από τις διαφορές στις τιμές αγοράς και πώλησης, ενόψει του Πάσχα.
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε την εξής Ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη:
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΤΣΑΥΤΑΡΗ
ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ. ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ
Κύριε Υπουργέ,
Χωρίς εισαγωγικό μου σημείωμα, σας γνωστοποιώ δημοσίευμα της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας xanthitimes.gr , το οποίο πρέπει να τύχει της άμεσης προσοχής σας.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Όλο και πληθαίνουν οι ψίθυροι μετά και το τελευταίο κρούσμα της ευλογιάς που είχαμε στον νομό Ξάνθης την ώρα που η Περιφέρεια ήταν έτοιμη να ανακοινώσει την άρση του κόκκινου συναγερμού και να αφεθούν τα αιγοπρόβατα να βοσκήσουν ελεύθερα χωρίς τον περιορισμό με φόβο την μετάδοση της ασθένειας.
Οι ψίθυροι που ολοένα γίνονται περισσότεροι κάνουν αναφορά για σαμποτάζ που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα εμπόρων κρέατος ενόψει του Πάσχα.
Ηδη οι παραγωγοί λόγω της ευλογιάς πουλάνε εδώ και καιρό γύρω στα 3.5 ευρώ το κιλό. Προφανώς κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά προκειμένου να αισχροκερδήσουν σε βάρος τους.
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την βοήθεια της δικαιοσύνης προκειμένου να διαλευκανθεί αν πρόκειται για σαμποτάζ σε βάρος τους από συγκεκριμένα συμφέροντα».
Με βάση το ανωτέρω δημοσίευμα, σας ερωτώ κ. Υπουργέ:
Σε ποιά φάση εκτιμάτε ότι βρίσκεται ο κύκλος της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θράκη;
Είχε πράγματι υποχωρήσει, ώστε να αρθεί το «κόκκινο» για την ελεύθερη βοσκή;
Τη θεωρείτε φυσιολογική την ξαφνική επανεμφάνιση κρουσμάτων και μάλιστα την ώρα που ετοιμαζόταν η άρση του «κόκκινου» για την ελεύθερη βοσκή;
Είστε διατεθειμένος να ζητήσετε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για να διερευνηθεί με υπευθυνότητα η υποψία των κτηνοτρόφων, ότι ενδέχεται τα νέα κρούσματα να συνδυάζονται με σαμποτάζ που σκοπό έχει την περεταίρω πτώση της τιμής των αμνοεριφίων, ώστε να υπάρξει μεγάλη κερδοσκοπία μεσαζόντων και εμπόρων, ενόψει του Πάσχα;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου