bara

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφεριακή Ενότητα Έβρου

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης. Μέχρι τώρα ως ΛΣ έχουμε αναπτύξει μια σημαντική δράση. Έχουμε έρθει σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους από τα λαϊκά στρώματα στους χώρους εργασίας, τις υπηρεσίες τα μαγαζιά και τους οικισμούς του
Έβρου. Διαπιστώνουμε αυξητική τάση της συσπείρωσης, εκτίμησης και έκφραση εμπιστοσύνης στην πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης και στα πρόσωπα που την συγκροτούν.
Και στην Αν Μακ – Θράκη, τα κόμματα του συστήματος, όλες οι άλλες δυνάμεις, που κινούνται στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου, ρίχνουνε μεγάλο βάρος για ευνόητους λόγους. Και εδώ συγκεντρώνονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην ενέργεια τον ορυκτό πλούτο την αγροτική και κτηνοτροφική πραγωγή κλπ.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην προεκλογική περίοδο για τις περιφερειακές εκλογές και στην Αν Μακ – Θράκη, γίνεται προσπάθεια ώστε να περιορισθεί η αντιπαράθεση γύρω από τα πρόσωπα των υποψηφίων, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, νοικοκύρης, οραματιστής. Συσκοτίζουν έτσι τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης, δηλαδή το ρόλο της περιφέρειας στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ. Θέλουν επίσης να κρύψουν ότι όλοι τους συμφωνούν στο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στην Περιφέρεια και τους Δήμους και τους μετέτρεψε σε μακρύ χέρι του κράτους για να υπηρετήσουν και σε αυτόν τον τομέα τα συμφέροντα του κεφαλαίου με τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάνε στις εκλογές με βάση την πείρα τους και με τη σκέψη στην επόμενη μέρα στων εκλογών. Να ψηφίσουν με βάση αυτό που πραγματικά κρίνεται. Εάν την επόμενη μέρα των τριπλών εκλογών θα είναι ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ που την στηρίζει, για να είναι ισχυρή η πάλη και η ελπίδα του λαού. Εάν θα αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, που ευθύνονται για τα βάσανα του λαού.
Ο λαός δεν πρέπει να διαλέγει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Δεν πρέπει να βολευτεί και να υποταχθεί με ορισμένα ψίχουλα που πιθανά θα του πετάξουν. Κριτήριο πρέπει να έχει τις σύγχρονες ανάγκες του.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό να εμπιστευθούν αυτήν τη φορά τα ψηφοδέλτια της Λ Σ, που τους λέει την αλήθεια. Μην εξαπατηθούν. Μην μπερδέψουν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων με τα δικά τους. Οι υποσχέσεις που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Με την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, τα πράγματα θα καλυτερέψουν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι για τους εργαζόμενους. Το πλεόνασμα, για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι ματωμένο. Η ανάπτυξή τους θα στηριχτεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, ανεξάρτητα αν στο τιμόνι της διακυβέρνησης βρίσκεται η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον εργαζόμενο λαό δεν υπάρχει λύση μέσα στο μονόδρομο της ΕΕ.
Μας ξέρεις καλά! Ήμασταν μπροστά στους αγώνες για να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξουμε το δρόμο της προοπτικής! Με τις παρεμβάσεις μας για όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα μέσα και έξω από το περιφερειακό Συμβούλιο
Διεκδικήσαμε:
Εργα Υποδομής και Πόρους που να κατευθύνονται στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
Την προστασία ελεύθερων χώρων
Να κατασκευαστούν ή να ολοκληρωθούν άμεσα οι κάθετοι άξονες
Το σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων υποδομής
Ανάπτυξη της βιομηχανίας της περιοχής προς όφελος των εργαζομένων.
Καταγγείλαμε την απόφαση της συγκυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης με τη μορφή του FAST TRAK των χρυσορυχείων της περιοχής. Η εξόρυξη του χρυσού ισοδυναμεί με κλοπή ενός ιδιαίτερα πολύτιμου και μη ανανεώσιμου πόρου στρατηγικής σημασίας, που ταυτόχρονα συνοδεύεται με μεγάλους κινδύνους για την τοπική οικονομία, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία.
Κατοχύρωση Ενέργειας – Μεταφορών – Νερού ως κοινωνικών αγαθών.
Δημόσια δωρεάν παιδεία.
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με αποκλεισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Να είναι κοινωνικό δικαίωμα ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η ερασιτεχνική δημιουργία, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος για όλους.
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα του Έβρου, στους προοδευτικούς ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον. Χωρίς δισταγμούς, να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Να ψηφίσουν αυτούς που σταθερά είναι δίπλα τους. Που Θα είναι μαζί τους και απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Που Θα είναι μαζί τους για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή και ανατροπή που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος.
Σήμερα παρουσιάζουμε όλο το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφεριακή Ενότητα Έβρου. Αποτελείται από αγωνιστές, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, γνωστοί και καταξιωμένοι στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις και τα χωριά του Έβρου. Αυτό αποτελείται:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Γεωπόνος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ συνταξιούχος εκπαιδευτικός

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Αντωνιάδου Ζωή, Ιδιωτική Υπάλληλος, από Πεντάλοφο Ορ/δας
Γκιδίκα - Δευτεραίου, Δημόσιος Υπάλληλος, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αλεξανδρούπολης
Κολοκοτρώνης Παναγιώτης, πολιτικός μηχανικός, μέλος της διοικούσας του ΤΕΕ Θράκης.
Καλούτσα – Δινδίνη Πέρσα, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου «Νεφεληγερέτες»
Κουκοράβας Νίκος, Τοπογράφος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Τοπογράφων – Μηχανικών Έβρου
Κουμπής Δημήτρης, αυτοαπασχολούμενος, μέλος του πανελλαδικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ.
Κρεωνά – Δραμανίδου Θεανούλα συνταξιούχος ΙΚΑ
Μακρής Γιάννης, Αγρότης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σουφλίου και περιφέρειας
Μαμουγιώργης Κυριάκος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Σαμοθράκη
Μαργαριτίδης Γιάννης, Αγρότης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ
Μιδάλκου Μαρία, Γιατρός Ειδικευόμενη Νοσοκομείο Διδ/χου
Μιχαηλίδης Σιδέρης, Τεχνολόγος Γεωπόνος
Μολά Μουσταφά Αμέτ, ναυτεργάτης, άνεργος από το Γονικό Δερείου.
Μουλούδης Πολύμερος, Τοπογράφος – Μηχανικός, πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Διδ/χου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης
Μπάρμπα Σάσα, Υπάλληλος ΟΤΑ Δήμου Σουφλίου
Νικολαϊδης Γιώργος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, από το Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου
Παντελίδης Βάσος, Αγρότης, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα». Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φερών
Ριζούδης Λάμπρος, Αγρότης, πρώην Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Λευκίμης
Σίσκου Άννα-Μαρία, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Λογοθεραπεύτρια,
Τσιτσάνη Πελαγία, Διευθύντρια Παιδιατρικής κλινικής Νοσοκομείου Διδ/χου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου