bara

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Οι προτάσεις...ανάπτυξης...της τρόικας και του ΟΟΣΑ

Του Μάνδαλου Παναγιώτη:
e-mail :panosmandalos@yahoo.gr
Πολλές προτάσεις, για το καλό μας, έρχονται και φεύγουν, Στο τέλος λένε και ένα αποτύχαμε, αλλά εσείς συνεχίστε. Και από το κακό στο χειρότερο. Θα βγούμε στις αγορές και πανηγυρίζουν ….Μα πιες αγορές ; …Όταν το χρέος μας, ήτανε 120%, ή κάπου στα 180 δις ευρώ δεν μπορούσαμε να βγούμε και μπήκαμε στο μνημόνιο ……τώρα που το χρέος είναι γύρω στα 320 δις ευρώ …και 200% και μάλιστα μετά το κούρεμα ….πως θα βγούμε και πανηγυρίζουμε; Βέβαια και θα βγούμε. Το επιτόκιο δανεισμού στο 5,5-6%, ενώ αυτοί δανείζονται με 0,37% και φυσικά επί μνημονίου το επιτόκιο ήτανε γύρω στο 4,5% και φαινότανε μεγάλο. Και πριν την μνημονίου εποχή δανειζόμασταν με 7-8%. Βέβαια εδώ δεν λέμε ότι τότε είχαμε και 60% του ΑΕΠ μεγαλύτερο και φυσικά οι τσέπες μας γεμάτες. Μετά από 5 χρόνια σκληρής λιτότητας και καταρράκωσης των μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγησης ..έμεινε μόνο ο αέρας που αναπνέουμε να μην φορολογείται, φτάσαμε στο ευτυχές γεγονός να βγούμε στις αγορές με τριπλάσιο χρέος, με ίδια επιτόκια του 2009 και με 1/3 του τότε ΑΕΠ….. βλέπεις σαξές στόρι….
Από την άλλη μας δώσανε πολλές προτάσεις για την καλυτέρευση της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας, ..π.χ., μας υποχρέωσαν στην αγρανάπαυση και στις μικρές ποσοστώσεις γάλατος …αυτό έφερε το τέλος της παραγωγής. Και αν δεν παράγεις, πως θα αναπτυχθείς. Ενώ όταν υπήρχε το πλαφόν κέρδους στην αγορά και η αγορανομία έκανε ελέγχους δεν υπήρχε το φαινόμενο της αισχροκέρδειας ή ήτανε αρκετά περιορισμένο. Μετά φτιάξανε την απελευθεροποίηση των αγορών. Τα καρτέλ φούντωσαν και οι τιμές ανεξέλεγκτες. Βγήκε το ευρώ και το αγγουράκι πήγε στα 50 λεπτά του ευρώ, ενώ είχε 40 δραχμές.. δηλαδή 20 λεπτά. Κανένας έλεγχος αφού καταστρατηγήσανε την κατάργηση της αγορανομίας και την αισχροκέρδεια αναγκαίο κακό ενώ ο μαυραγορίτης έγινε o τίμιος έμπορος, που καθορίζει τις τιμές. Έτσι φτάσαμε να έχουμε το πιο ακριβά προϊόντα με τους πιο χαμηλούς μισθούς.
Και όμως αν αντί της αγρανάπαυσης και των ποσοστώσεων γάλατος, εφαρμόζανε την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών με νέες καινοτόμες καλλιέργειες, την αναδιάρθρωση της κτηνοτροφικής παραγωγής με νέα προϊόντα, όπως η εκτροφή βουβαλιών, και οι βιολογικές καλλιέργειες τότε και παραγωγή θα είχαμε και εξαγωγές θα κάναμε ..και φυσικά πρωτόγεννες πλεόνασμα θα ερχότανε από το κέρδος της παραγωγής και όχι από το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων και την διαπόμπευση ενός ολόκληρου λαού. Αλλά οι επιδοτήσεις πήγαν όχι σε αγρότες αλλά στα λαμόγια των κομματικών γραφείων που γέμισαν τις τσέπες τους.
Φυσικά και γνωρίζανε άριστα ότι η Ελληνική βιομηχανία, στηρίζεται στην μεταποιητική βιομηχανία. Έτσι χτυπώντας τον πρωτογενή τομέα, καταστρέφανε ταυτόχρονα και τον δευτερογενή τομέα, δηλαδή την βιομηχανική παραγωγή, αφού χωρίς πρώτη ύλη δεν μπορείς να δουλέψεις. Όμως το σχέδιο τους, ίσως, ήταν μόνο αυτό. Να μην παράγουμε και να δανειζόμαστε μόνο, ροκανίζοντας τα αποθέματα που οι ξένοι καλά ξέρανε ότι ήτανε κρυμμένα στις Ελληνικές τράπεζες.
Αντί λοιπόν να χτυπήσουν τα καρτέλ που δημιουργήθηκαν, αφού αυτοί τα δημιούργησαν ..άρχισαν και το ρουφιανολόγιο εναντίον και όλων αυτών που τους ψήφησαν. Κυβερνώ έναν λαό διεφθαρμένο, είπε το παιδί χωρίς δράμι μυαλό …μα αν, βλάξ, είναι διεφθαρμένος ο λαός, εσύ που κυβερνάς εδώ και 30 χρόνια αυτόν τον τόπο, πόσο βλάξ είσαι και φυσικά δεν λέμε πόσο διεφθαρμένος είσαι; Είναι τεμπέληδες αναφωνήσανε οι άλλοι. Ναι είμαστε τεμπέληδες, γιατί έχουμε 25 μέρες άδεια, ενώ οι Γερμανοί και οι άλλοι από 35 και πάνω. Είμαστε τεμπέληδες γιατί στα νησιά κατά την τουριστική περίοδο σε εξυπηρετούν μέχρι τις 6 τα ξημερώματα, ενώ αν πας στις πόλεις των πολιτισμένων λαών της βόρειας Ευρώπης στις 7 το απόγευμα δεν βρίσεις ούτε σάντουιτς για να φας ….και πολλές φορές σου κλείνουν την πόρτα στην φάτσα κατάμουτρα, αν ζητήσεις εξυπηρέτηση. Ή μάλλον σου λένε ..εδώ είμαστε πολιτισμένοι και έχουμε ωράρια ..όχι όπως εσείς. Είμαστε τεμπέληδες γιατί οι άλλοι στο 8ωρο έχουν και το γεύμα τους στις 12-13μμ, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ εμείς πληρώνουμε ακόμα και τα έξοδα μετακίνησης.

Είμαστε τεμπέληδες γιατί η άδεια λοχείας στις βόρειες χώρες είναι 2-3 χρόνια ενώ ηληθιόφρωνες βουλευτές μα,ς ωρύονται παρά το δημογραφικό πρόβλημα γιατί να πληρώνουν τις εγκύους μητέρες για 3-6 μήνες, Φυσικά όταν κάποια από αυτούς είναι έγκυος εκεί παίρνει και επίδομα …γιατί αυτοί οι βαρονόφρωνοι που κυβερνάν.
Και το καλό είναι ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί μας, που μιλάν για δουλεία ..δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους, ενώ αν δεις από δουλειά ..δες στιγμιότυπα από την βουλή ..τρεις και ο κούκος ……εκεί να δεις εργατικότητα…1930 υπάλληλοι ..για 300 βουλευτές, με 15 μισθούς, που ακόμα και ο κλητήρας φτάνει τα 2500 χιλιάρικα, που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τον Λεωνίδα και τους 300 ..αλλά μπορεί να είναι και ξαδέρφια του Εφιάλτη. Δεν λέμε για αξιοκρατία. Εκεί αν δεις, είναι όλοι συγγενείς. Ο παππούς και ο ιός, ο εγγονός, ο ξάδερφος, ο μπατζανάκης, ο αδελφός και η ξαδέρφη …..και όλοι αυτοί μάχονται για να βγάλουν τον τεμπέλη τον Έλληνα από την χρεοκοπία ..που αυτοί τον ρίξανε……. Ε ρε γλέντια, όπως έλεγε και ο Καραγκιόζης, θα φάμε θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε.
Παίρνουν πολλά και δεν είναι ανταγωνιστικοί. Και ρίξανε τους μισθούς και τις συντάξεις αφού είχανε ξεκάνει την παραγωγή. Μα θα ρωτήσει κάποιος. Ποιο Στουρνάρι μπορεί να κάνει αναπτυξιακή πολιτική αν δεν υπάρχει καταναλωτική αξία στους μισθούς. Πως θα υπάρχει κατανάλωση αν δεν έχεις στην τσέπη μια. Και φυσικά δεν είπανε. Καλά στην Ευρώπη με τριπλάσιους μισθούς γιατί είναι ανταγωνιστικοί;
Και ήρθαν οι Αθεόφοβοι να πουν και το καλύτερο. Θα ανοίγουμε και τις Κυριακές. Ω θεοί του Ολύμπου, άγιε Πέτρε, Βούδα και Αλλάχ, κάντε ένα συνέδριο και δείτε τι μεταλλαγμένα και άρρωστα μυαλά αφήσατε να βγουν στην φύση. Εκεί έλυσαν όλα τα προβλήματα. Και έτρεξαν όλα τα αποβλακωτικά μέσα ενημέρωσης, στην Ερμού που γινότανε χαμός. Μια Αθήνα 5 εκατομμυρίων και γινότανε χαμός μόνο στην Ερμού. Και εκεί οι καταστηματάρχες πάλι λέγανε …ναι είχε κίνηση, αλλά λίγοι αγοράζανε. Και πώς να αγοράσουνε αφού οι τσέπες ήταν τρύπιες και δεν υπήρχε φράγκο μέσα.
Και ενώ ρίξανε μισθούς και συντάξεις, ρίξανε φόρους παντού. Κατοικίες, μαντριά, στάνες, κατσικοχώραφα, ενώ ΦΠΑ και φορολογία στα ύψη. Μάλιστα μερικά Στουρνάρια είπαν ότι ο Έλληνας δεν υπερφορολογήται. Μάλλον επειδή αυτοί έχουν το αφορολόγητο στα 60.000 και ένα σωρό άλλες διευκολύνσεις.
Και φυσικά κανένας τους δεν αντιπρότεινε για την ανταγωνιστικότητα την μείωση της φορολογίας, την μείωση του ΦΠΑ, την εξόντωση των καρτέλ, και την ενδυνάμωση της παραγωγής.
ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ..ΩΣ ΛΥΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Αν είναι δυνατόν η νοθεία ως μέσον καλύτερης λύσης. Οι σοφοί, της παγκόσμιας οικονομίας έχουν την νοθεία ως Ευαγγέλιο τους. Και όμως κάποτε η νοθεία ήτανε ακριβώς το μεγαλύτερο παράπτωμα. Πόσο λοιπόν νοθευμένα μυαλά μας κυβερνούν και πόσα λίτρα καλαμποκέλαιο έχουν για μυαλό; Μα καλά και αυτούς εδώ κάθονται και τους ακούνε και δεν τους πετάνε από το μπαλκόνι; Αλλά είπαμε αν έχεις καλαμποκέλαιο για μυαλό τότε θα πας με το καλαμπόκι …..που το τρώνε οι κότες.;
Και φυσικά στην Ελλάδα ίσως είμαστε και το μόνο κράτος του θαύματος. Ακούς η τάδε τράπεζα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, απορρόφησε την κρατική τράπεζα και θα συνεχίζει να λειτουργεί. Έτσι έγινε πλιάτσικο μεταξύ των υπερχρεωμένων τραπεζών που αγόρασαν, τις κερδοφόρες. Και εκτός αυτού πήρανε και δάνειο δις ευρώ χωμένο στις πλάτες των Ελλήνων για να πάρουν και ζεστό παραδάκι ..αλλά οι μετοχές δικές τους ….ή μάλλον θα τις πάρουνε σε λίγο, ενώ εμείς θα πληρώνουμε τα χρέη τους ….Φυσικά για ρευστότητα στην αγορά, ούτε σταγόνα ..ενώ ζητούν και περεταίρω στήριξη. Που το είδαμε αυτό ..ο χρεωκοπημένος να αγοράζει τον κερδοφόρο. Και φυσικά και αυτό είναι ένα άλλο σαξές στόρι εθνικής προδοσίας και ξεπουλήματος της Ελληνικής περιουσίας χωρίς όρια και σταθμά. Αυτό λοιπόν είναι το νεοελληνικό καπιταλιστικό κράτος. Ένα κράτος που στηρίζεται στον καπιταλισμό, αλλά δεν έχει λεφτά, τα λαμόγια κάνουν πάρτι, και οι αποικιοκράτες τρίβουν τα χέρια τους …κάτι όπως το μετά της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης ..με την διαφορά ότι εκεί ήτανε Κουμουνιστές και εδώ ζούσαμε καλά …..τώρα ένα νέο κράτος που υπακούει τυφλά στην διεθνή νέα τάξη πραγμάτων, που δεν έχει σχέση με τον καπιταλισμό, αλλά μόνο με την ασυδοσία και τον αυταρχισμό ..όσο για την δημοκρατία ..αυτή είναι ξεχασμένη υπόθεση …αφού την θυμούνται …μόνο για τις ομιλίες και τις παρελάσεις ..όπου χλευάζουν ακόμα και τους προγόνους τους που αγωνιστήκαν για αυτά τα ιδεώδη …..ΕΛΛΑΣ γιατί δεν ξυπνάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου