bara

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Το ΔΣ του Εθνικού παρουσίασε τις δράσεις του στη Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης

Ο Μουσικογυμναστικός ανήμερα του Αγίου Γεωργίου φιλοξένησε στα γραφεία του, την αντιπροσωπεία του Δημοτικού συνδυασμού ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, αποτελούμενη από τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, Ακριτίδου Αγγελική, Ελευθεριάδη Δημήτρη, Κολοκοτρώνη Γιώργο, Κουκοράβα Δαμιανό, Κωστάκη Κώστα, Σερμπέζη Δημήτρη, Σταυρίδη Αλέκο, και τον Υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Αλεξανδρούπολης Δευτεραίο Σάββα.
Το ΔΣ του Εθνικού παρουσίασε οπτικό υλικό, με την ιστορία του, την οργάνωση και τον τρόπο διοίκησης του αθλητικού οργανισμού Εθνικός, τις δράσεις των τμημάτων του σήμερα καθώς και την προσφορά του, στην κοινωνία της Αλεξ/πολης και του Καλλικρατικού Δήμου.
Ανέλυσε το όραμα του για τον αθλητισμό της Αλεξ/πολης και της ευρύτερης περιοχής, με συγκεκριμένες προτάσεις για τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και νέες που απαιτούνται για να καλύψουν το κενό κυρίως των κλειστών χώρων. Παρουσίασε προτάσεις ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού, μαζικής άθλησης, ειδικών ομάδων υγείας, εξωστρέφειας στις γειτονικές χώρες.
Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκε η βαρύτητα που δίνεται στην ανάπτυξη του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας με επιτελικό ρόλο του Δήμου και των οργανισμών του, τονίστηκε η αναγκαιότητα διεκδίκησης περισσότερων κεντρικών πόρων αλλά και καλύτερης αξιοποίησης των ήδη υπαρχόντων. Τονίστηκε επίσης ότι η αθλητική και φυσική δραστηριότητα αποτελεί δικαίωμα του λαού και υποχρέωση της κοινωνίας για όλες τις ομάδες του πληθυσμού.
Δεσμεύτηκαν από κοινού Λαϊκή Συσπείρωση και ο Σύλλογος του Εθνικού να αντισταθούν σε πιθανή ιδιωτικοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του Αθλητικού Κέντρου “ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ” και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα ανάπτυξης και ανάδειξης νέων και ήδη υπαρχόντων χώρων σε αθλητικές κοιτίδες όπως σχολικές αυλές κλπ.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Δευτεραίος, εντυπωσιάσθηκε από τις δράσεις του Εθνικού στην προσχολική ηλικία αλλά και τις ειδικές παρεμβάσεις στα θέματα υγείας του πληθυσμού.
Κλείνοντας ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Κουκοράβας Δαμιανός συνεχάρη την προσπάθεια και τα αποτελέσματα του Συλλόγου και σημείωσε την αναγκαιότητα αξιοποίησης των παλαιμάχων στην κατεύθυνση προσέλκυσης νέων και παιδιών στον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου