bara

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών

Γράφει η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαιδευτικός , συγγραφέας ,κριτικός
Τον τελευταίο καιρό εισπράττω, όχι άδικα ,κάποιους ενδοιασμούς απέναντι σε υποψηφιότητες την ώρα που η οικονομική κρίση, μας έχει δικαιολογημένα οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου προσέγγιση των αυτοδιοικητικών πραγμάτων. Το θέμα είναι:
ανοίγω ή κλείνω πληγές ,μπροστά σε όλα όσα διαδραματίζονται!
Επειδή ακούω με πολύ ενδιαφέρον τα όσα λέγονται ,ανησυχώ, κυρίως για δηλώσεις παραπολιτικές οι οποίες μάς επηρεάζουν αρνητικά, απ' όπου κι αν προέρχονται.Τι ωφελεί να ακούω "φταίει αυτός ή εκείνος", όταν γνωριζόμαστε καλά ,δεν είναι δα τόσο μεγάλος ο τόπος μας!
Αγώνας ,αγώνας, αγώνας!
Αγωνιστείτε, όχι να μας αποδείξετε το πολιτικό σας παρελθόν και μην σηκώνετε τους τόνους για θέματα χαμηλού ενδιαφέροντος γιατί ένα είναι βέβαιο :αυτοακυρώνεστε!
Αυτοακυρώνεστε, γιατί στην υπάρχουσα οικονομική δυσπραγία, εκείνα είναι ακατανόητα και τούτα τα παρόντα περιττά!
Τώρα το ΕΕ2020= Στρατηγική «Ευρώπη 2020», που εστιάζει σε νευραλγικούς τομείς θα αποτελέσει εφεξής πρόκληση για τις δυνατότητες των πολιτικών προσώπων σε ό,τι αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη! Δήμαρχοι, σύμβουλοι ,περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες ,πείτε μας τον τρόπο ανέλιξης, μέσω των ιδιαίτερων για τον τόπο πολιτικών, που θα εφαρμόσετε. Η κρίση χρειάζεται πολιτικές, σχέδιο και σοβαρότητα. Μέχρι σήμερα μάθαμε να εργαζόμαστε μετρίως και να διεκδικούμε ακαταπαύστως ,παράγαμε ελάχιστα και καταναλώναμε αλόγιστα, γιατί αυτόν τον δρόμο γνωρίζαμε και διαπορούσαν οι ξένοι και οι Έλληνες ομογενείς, πώς τα καταφέρνουμε! Τα καταφέρναμε με πολλά "βλέπε, άκου, σώπα" και μείναμε στάσιμοι, αγνοώντας εκείνα που ήξεραν οι πολιτικοί μας τα ψιλά γράμματα και τους καταχρηστικούς όρους των δανείων για παράδειγμα!
Διαβλέπω σε όλο το σκηνικό εναλλαγές ίδιων και ίδιων ,ανθρώπων που έδωσαν δείγματα γραφής .Τι να περιμένω με τις εναλλαγές των στρατοπέδων! Ο κόσμος θέλει κάτι παραπάνω, όχι πολιτικές συνεργασίες του είδους θα μπω εκεί στα δημοτικά και θα στηρίξω τον αντίπαλο περιφερειακά .Παλιό και δεν περπατάει. Να γίνετε πιο ειλικρινείς, γιατί δεν είστε .Από δικές σας αβλεψίες πλήττεται η περιοχή μας!Από τα απλούστερα: δεν έχουν φως οι κόμβοι στην Εγνατία οδό γιατί "κόβουν τα καλώδια", που σημαίνει δεν θα έχουμε ποτέ φως και πολλοί, που συμβαίνει, πάνε -πάνε και πώς να γυρίσουν!
Σκεφτείτε τι μπορεί να παράξει επιτέλους η περιοχή και μην φορτώνετε στους απλούς πολίτες καλλιέργειες που ναι μεν υπάρχουν σε άλλα κράτη, αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε καλά τα αρνητικά τους .Δείτε το παράδειγμα με τα εργοστάσια ζάχαρης για τα οποία σε δύσκολους καιρούς επιμορφώθηκαν πολίτες, για να κλείνουν σιγά-σιγά, θύματα των αλλότριων συμφερόντων.
Κλείνοντας, η βαρβαρότητα του κέρδους και η νοητική αποχαύνωση μάς έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε. Η τυφλή, άκριτη υποταγή στους ξένους δεν είναι μια κάποια λύση, είναι καταβαράθρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου