bara

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η ανάγκη της ψήφου και της ενεργοποίησης των πολιτών

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με επικεφαλής τον κ. Παύλο Μιχαϊλίδη.
ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. e-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Πολλά λέγονται για τις επερχόμενες εκλογές και για το δικαίωμα ψήφου. Πολλοί λένε “έλα μωρέ και τι θα γίνει..θα αλλάξει κάτι ….πάλι οι ίδιοι θα βγουν μια από τα ίδια θα έχουμε”.

Θα ξεκινήσω με μια φράση, του George Orwel
« Ένας λαός που εκλέγει διεφθαρμένους, κλέφτες, προδότες και απατεώνες δεν είναι θύμα, αλλά απλά συνεργός τους».
Ακριβώς, αυτή η φράση τα λέει όλα. Πως θέλουμε να αλλάξουμε, αν καθόμαστε στον καναπέ ή στην καφετέρια, πληρώνουμε τα 3 ευρώ μας, είμαστε άνεργοι και αφήνουμε τους άλλους να κάνουν κουμάντο. Πως γίνεται ο φοιτητόκοσμος, αυτό το ενεργό έως τώρα κομμάτι της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, να κάθεται αδιάφορος και αντί να διεκδικεί κάτι καλύτερο, απλώς να περιμένει να πάρει πτυχίο..και να φύγει στα ξένα. Και ναι! ..είναι μια λύση. Θα πάω στο εξωτερικό και θα βρω δουλειά. Και όμως, αν δούμε τι προτείνουν στις συμβάσεις, οι του εξωτερικού..θα δούμε ότι θα πάμε να γίνουμε οι Αλβανοί επιστήμονες, του έξω κόσμου. Και κάποιος θα μου πει ..καλύτερα από το τίποτα. Και φυσικά είναι καλύτερα από το τίποτα, όταν κάθεσαι και υπομένεις απλώς την αυθαιρεσία, την διαφθορά και την απαξίωση, να κυβερνούν. Όταν, ότι υγιές καταστρέφεται. Όταν εσύ που μόχθησες για πολλά πράγματα, βλέπεις να καταστρέφονται τα όνειρα σου, τα δικαιώματα σου να καταπατούνται, και φυσικά αυτοί να ζουν στον κόσμο τους και στον κόσμο του πλούτου και της χλιδής και εσύ στην τραγική κατάσταση να πληρώνεις φόρο ακόμα και αν τόλμησες να κληρονομήσεις ένα σπίτι από τον πατέρα σου ή αν απόκτησες ένα παιδί. Και φυσικά οι νέοι μας, που σίγουρα δεν έχουν την ευθύνη..τότε γιατί να μην διεκδικήσουν. Όχι δεν θα δεχτώ ότι μια γενιά τα έφαγε και την πληρώνουν οι άλλοι. Απλώς μερικοί θρασύδειλοι και απατεώνες κρύφτηκαν σε κομματικές ταυτότητες και λήστεψαν τα υπάρχοντα μας..και την έβγαλαν καθαρή. Αυτή την βρώμικη καθαρότητα, πρέπει να πολεμήσουμε. Αυτή την βρώμικη νοοτροπία, του εσύ είσαι δικός μας και εμείς σε βολεύουμε, αλλά θα κάνεις ότι λέμε …θα σε απολύουμε όταν θέλουμε, θα έχεις δουλειά όταν θέλουμε και θα τρως όταν το επιτρέπουμε, πρέπει να πολεμήσουμε ..Δεν είμαστε κανενός και διεκδικούμε το βιός μας. Δεν είμαστε ο Κουντα Κίντε σκλάβος, κανενός και έχουμε δικαιώματα. Και τα δικαιώματα διεκδικούνται, δεν παραχωρούνται. Άρα η ψήφος είναι ιερή και δίνεται μόνο σε αυτόν που δουλεύει για το κοινό καλό..την Ευημερία του τόπου. Όποιος δεν δουλεύει..τότε στο σπίτι του ή στην χειρότερη περίπτωση..στην φυλακή ….εκεί που είναι η θέση του με τους προδότες, κακοποιούς, κλέφτες ….και δεν χωράει η λέξη όχι με τους άλλους …..γιατί είναι πολιτικός κρατούμενος …Δεν είναι πολιτικός κρατούμενος..γιατί ο πολιτικός κρατούμενος διώκεται για τις ιδέες του. Είναι ένας κοινός κακοποιός που εκμεταλλεύτηκε την δύναμη που είχε, για την ληστρική επιδρομή που έκανε. Είναι λοιπόν ένας κοινός εγκληματίας και η θέση του είναι με τους εγκληματίες, αφού βέβαια κατασχεθούν τα τρόπαια της ληστείας.
Και βγαίνουνε μάλιστα με πολλές μορφές ..από κόμματα που κυβερνούσαν χρόνια και έχουν την ευθύνη της κατάντιας και της μιζέριας μας που έριξαν τον λαό ..μεταμορφωμένα σε ελιές ….και ποτάμια, χείμαρρους ανάπτυξης και τσουνάμι καταστροφής, …..χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ιδέες, αλλά με μόνη πρόταση την υφαρπαγή της ψήφου και την διατηρησημότητα της εξουσίας.. Αλλά φυσικά όπως λέει και ο λαός ..τι και αν άλλαξε ο Μανωλιός σαν έβαλε το βρακί του αλλιώς. Πολλοί είπαν ψηφίστε μας και μετά βλέπουμε για ο πρόγραμμα..αν είναι δυνατόν..να ψηφίσω τι..την ομορφάδα και την κορμοστασιά;…. Εδώ βγαίνουν με πρόγραμμα και σε μια νύχτα μετά γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Σου λένε δεν γινότανε αλλιώς ……ή δεν είναι αυτό που νομίζεις..και όμως ο λογαριασμός στα δικά μας βιβλιάρια είναι πάντα μηδενικός και αυτονών ..πάντα φουσκωμένος …Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ή μάλλον το καταλαβαίνω βλέποντας την καταστροφή να είναι όλο και ποιο κοντά.
Και όμως ο κόσμος τρέχει..ή θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τρέχει. Από την άλλη η τρομοκρατία..ή εμείς ή το χάος..μα ποιο χάος..περισσότερο δεν γίνεται και όμως τα καταφέρνουν θαυμάσια να το κάνουν …ακόμα ποιο μεγάλο.
Άρα τι πρέπει να γίνει. Απλό. Το αυτονόητο. Ψηφίζουμε, καθαρούς, νέους και άτομα που θα μπορέσουν να προσφέρουν στην κοινωνία και στο σύνολο. Όχι στους διεφθαρμένους και επαγγελματίες πολιτικούς …που το μόνο επάγγελμα που έκαναν στην ζωή τους ήταν να σκουπίζουνε..τα έδρανα της βουλής …με τον ποπό τους…..
Δεν είμαστε έρμαια κανενός και φυσικά ιδιοκτησία τους. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο. Την ψήφο που θα είναι καταδικαστική και θα δώσει λόγο σε νέα άτομα που θα θέλουν να δουλέψουν..ή έστω έχουν επίγνωση της κατάστασης που ζει η κοινωνία, ζουν στην κοινωνία μέσα..και δεν ζουν στον βαρονικό κόσμο τους όπου τα νούμερα δεν βγαίνουν… αλλά οι νεκροί πληθαίνουν. Και φυσικά λέμε τα νούμερα δεν βγαίνουν γιατί ούτε εκεί μπορεί να πείσουν, ούτε άτομο με μυαλό μυρμηγκιού για τα επιτεύγματα τους. Όταν θεωρείς ότι όλα είναι καλά και δανείζεσαι, ξαναδανείζεσαι ……και τα χρέη περισσεύουν ….και το λες ανάπτυξη ….τότε καλά κρασιά ..γιατί ούτε ο αλκοολικός τύφλα στο μεθύσι, δεν βλέπει το θαύμα.
Άρα το δικαίωμα της ψήφου είναι αυτό ακριβώς το δικαίωμα που σου δίνει το πολίτευμα της δημοκρατίας για να ξεφορτωθείς κάθε μίασμα της κοινωνίας..και ίσως κάποτε να ανοίξουν και οι πύλες των φυλακών για να μπουν οι ληστές και εκβιαστές μέσα.
Άρα μην ψηφίζοντας δεν διεκδικούμε και αφήνουμε τους άλλους να κάνουν την βρώμικη δουλεία τους. Και μάλιστα μπορούμε να ψηφίζουμε και κάθε φορά διαφορετικά. Γιατί όχι. Αφού εμείς πιστεύαμε σε αυτό που δεν πίστευαν, αυτοί και τα έκαναν πλακάκια όπως λέμε γιατί να μην ψηφίσω διαφορετικά και φυσικά να βρω άτομα που κάνουν την δουλειά τους καλώς να τους ξαναψηφίσω, αλλιώς άλλους και άλλους. Αυτό είναι και το επίτευγμα της δημοκρατίας από την ολιγαρχία. Να φέρνεις, όχι ολιγάρχες αλλά άτομα που θέλουν το καλό και την ευημερία, όχι μόνο της τσέπης τους, αλλά και του συνόλου. Και φυσικά ο καλός διευθυντής φαίνεται από την διοίκηση και την ευημερία. Η ανεργία είναι αποτέλεσμα της μαλθακότητας και της ανικανότητας των διοικούντων. Δεν είναι ρουσφέτι η εύρεση εργασίας. Είναι ακριβώς η δουλειά για την οποία εκλέχτηκε ο βουλευτής, ο δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης.
Υποχρεωμένος δεν είναι πολίτης γιατί έχει δουλειά, αλλά ο εκλεγμένος έγινε με την ψήφο μας, από όχλος, δημόσιο και επώνυμο άτομο στην κοινωνία. Δεν ατιμάζεται ο πολίτης με φράσεις όπως κυβερνώ έναν διεφθαρμένο λαό.. και ότι είναι ένας τεμπέλικος λαός..όλα λάθος για να ικανοποιήσουν την αδηφάγα δίψα τους για εξουσία, αλλά ο κυβερνήτης που διοικεί αυτό το σύστημα εδώ και δεκαετίες και δεν έκανε τίποτα για να το διορθώσει …αλλά όταν κάνει κάτι αφήνει μόνο νεκρούς και πεινασμένους. .και για όλα φταίνε οι άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου